Safir Tuzda Tavuk



Malzemeler;
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 paket Safir Tuz
  • 3/4 su bardağı su
  • 2 yumurta beyazı

Hazırlanışı;
Öncelikle tavuğun üzerinde kalan tüyleri tütsüleme yöntemi ile temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra ayaklarını bir ip yardımı ile bağlayın. Geniş bir kabın içerisine Safir tuz, su ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsinizin içine 1 parmak kalınlığında tuzu serpin ve tavuğu üzerine koyun. Elde ettğiniz karışımı tavuğun üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde sürüp tavuğu kaplayın. Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve tavuğu 2 saat boyunca pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerindeki tuz katmanını tavuğa zarar vermeden çıkarın. Kendi suyunda, nar gibi kızarmış tavuğunuz servise hazır. Afiyet olsun.